Hundeliv,  Oppskrifter

Oppskrift: Hundesnop med mask

I dag er det altså bryggedag – endelig, etter at gårsdagen gikk med til verandavasking istedet. Det tar både tid og krefter den vaskinga, ass.

 

 

Mulig at jeg gjør det på en veldig tungvindt måte, men det blir i alle fall skikkelig rent! Og så får jeg helt sikkert dritstore muskler. Kanskje sixpack også.

 

 

Ølbrygger´n bidro også, på de mer høytstående stedene. Jeg tror kanskje at det var selve vaskeutstyret som tirret iveren hans.

 

 

Så i dag blir det mesk på meg, og jeg er i gang med planleggingen av posjonsposepakkingen!

 

 

Nå om jeg har stor fryser, tar jeg vare på mest mulig mesk. Denne kan som nevnt fryses. Men frys den for all del ned i posjonposer; du får ikke mye nytte av en 20 kilos frossen meskeklump!

 

MEN: Så viser det seg det da, at Ølbrygger´n bruker en type malt i dag som ikke egner seg for baking!

 

 

Han har brukt maltet havre, hvor skallet sitter på kornet. Ække no godt å tygge på skall, vøtt! Og det sier´n først nå, lizm!!!!

 

 

Så jeg er skikkelig skuffa. Og sint. Og lei meg. Og jeg må legge bakeplanene mine for ferieuka på is.

 

 

Evt må jeg:

 

 

… for å få han til å brygge en gang til i løpet av ferien. Or else…

 

 

I utgangpunktet hadde vi en avtale om at siden jeg får nytte av mesken, så er det bare rett og rimelig at jeg bidrar i rydding og vasken etter bryggingen. Og så spurte´n meg nå, vøtt, om det var så at jeg skulle hjelpe til med ryddinga. Og jeg bare…

 

 

Ingen mesk = ingen hjelp.

 

 

Jeg kan evt bruke noe av det til å lage meskemel, but that is all. Og det er såpass nyttig at jeg kanskje kan bidra med å… tja.. tørke av kjøkkenbenken.

 

 

Og tenk på boffsene da, så lei seg de blir…

 

 

Men for de boffsene som har fedre eller mødre som brygger med brukandes malt, så vil jeg i dag dele oppskriften min på boffsemesk – altså godbiter for hunder bakt med mesk/mask. Disse baker jeg jevnlig, og de går unna som varmt hvetebrød!

 

 

Så må det nevnes at disse selvfølgelig ikke skal erstatte et sunt og næringsrikt kosthold for din firbeinte. Korn er heller ikke noe hunder får noe særlig nytte av, siden hunder ikke har anatomi til å fordøye cellulose (kostfiber) slik som mennesker. Det sklir sånn sett rett igjennom systemet, men det er jo lov å kose seg innimellom allikavæl!

 

 

Vi har to firbeinte barn; boxeren Alba på 2 år og bullterrieren Kyri på 10 år. Ei med kort nese og ei som er nesten bare nese.

 

 

Begge har dessverre matallergi, den eldste mer alvorlig enn den yngre. Tidligere spiste de tørrfór for allergikere, men slet likevel med ørebetennelser, tørre og såre poter og dårlig pels.

 

 

Nå spiser de Vom Digestive (råfor) to ganger om dagen, og i tillegg får de anbefalt dose med fiskeolje i maten. Dette har vist seg å gjøre underverker! De er begge friske, raske og fornøyde, og den eldste ser fem år yngre ut nå enn for bare et års tid siden.

 

Du kan lese mer om vom og hundemat her.

 

Mens den yngste fint kan spise noen typer tyggebein og hundesnop, må den eldste avstå fra alt utenom allergivennlige alternativer. Bakdelen med at hun kun spiser råfor, er at hun ikke får brukt tennene sine. Derfor må det tannpuss til hver dag, eller så får hun eventuelt ei gulerot hun kan knaske på.

 

Jeg var litt skeptisk til boffsemesk, men det har ikke gitt noe negativt utslag hos noen av hundene våre. De får en 3-4 stk hver dag som belønning, og de ELSKER det! Eldstemann får også tygget litt på disse, noe som er et stort pluss.

 

4 dl mesk
2 dl hvetemel
2 store egg
1 dl peanøttsmør

 

 

 

  1. Bland alt sammen i en bolle, og kna godt.

 

 

 

Kan nesten ikke vente…

 

  1. Så kjevler du ut til ca en halv cm tykkelse.

 

 

  1. For å lage egnede biter kan du enten bruke små pepperkakeformer:

 

 

 

… eller du kan gå for en raskere løsning:

 

 

 

 

 

 

  1. Disse stekes på 175 grader i 30 min. Avhengig av fuktigheten i mesken/masken, kan det være at de trenger noe lenger steketid. Hvis de ikke er helt stekt/tørre på 30 minutter, så skrur du ned varmen til 100 grader og setter ovsdøra på gløtt. Når de har blitt harde helt igjennom, er de klare for prøvesmaking.

 

Kommer ikke snart på bloggen: Meskerundstykker og meskebrød

Fordi jeg har jo for f*** ikke mesk!!!!!!!!

 

 

— — — — — — — — — — — — — — — —

Følg Ølbryggerfrue på Facebook

Følg Ølbryggerfrue på Instagram

Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments