Ølbrygging

En ølbryggerfrues irritasjonsmoment nr 1!

Utifra overskriften, prøv gjerne og gjette hva det kan være. Mange tror at det er lukten under selve bryggingen som er irritasjonsmoment nr 1.

 

brygg

 

Altså, det lukter jo ikke blomster, men det plager meg ikke nevneverdig.

 

13672332_10153503070951595_1090669107_n

 

Andre nevner gjæringsprosessen. Det lukter ikke helt godt det heller, jeg skal innrømme det. Og det er ikke få ganger jeg har skvettet zalo himmelhøyt når jeg har blitt skremt av et «BLUPP BLUPP BLUPP» fra spiskammerset mens jeg har tatt oppvasken.

 

whathehell

 

Kanskje kan det være når en date night preges av ølsmaking?

 

10407243_10152679697021595_674787506150747806_n

 

Det har jo hendt at jeg har følt meg litt «glemt» når jeg daten min sitter med ryggen til meg, i ivrige samtaler og diskusjoner med de bak disken eller andre pubgjester. For ikke å nevne det høylytte «Her har dem over hundre forskjellige øl å velge mellom, du skulle ikke prøvd noe mer ekslusivt eller??» til sidemannen som nettopp har bestilt «noe skvip».

 

2015-01-06 09.39.33

 

Eller kanskje er det når vi sitter og ser en spennende film, og jeg hører «Setter du på pause, jeg må bare hente meg en øl». Speaking of tålmodighet, det er virkelig da den settes på prøve. For ikke bare skal det hentes øl, det må jo dokumenteres også.

 

13406709_10153435450571595_1161748320489086627_n

 

Kanskje tar han på seg sko for å gå ut, og bruker tid på å finne et egnet sted i hagen. Eller så må romantisk-filmkveld-lys vike for full flombelysning, slik at han får tatt bildet på vedovnen stua. Eller så skrangler det på kjøkkenet, der han ommøblerer det meste på benken for å ta det perfekte bildet. Og merkelig nok så finner ikke disse tingene tilbake sin opprinnelige plass, enda de godt vet hvor de hører hjemme.

 

cmon

 

Men neida, ingenting av dette er irritasjonsmoment nr 1. For det er flasker.

Flasker.

FLASKER!

FLASKER!!!

 

13664760_10153503076381595_184999847_n

 

Det er små flasker og store flasker. Fulle flasker og tomme flasker. Flasker som skal kastes, og flasker som skal spares. Flasker som skal fylles og flasker som settes til heder og ære i stua. Flasker som bare flyter OVERALT! For eksempel på kjøkkenbenken, hvor det først kommer én… så to… så 10… så 15…

 

Fil 10.07.2016, 23.28.16

 

Og jeg bare…

 

2015-01-06 09.38.57

 

Så en dag fikk jeg en god ide. Jeg hentet en tom ølkasse i kjelleren, og satte den ved siden av kjøleskapet. Flaskene flyttet jeg dit ettersom de dukket opp på kjøkkenbenken. Men så ble etterhvert kassa full, så da måtte jeg hente én til. Og så ble den full, og så hentet jeg en tredje. Og så hadde jeg plutselig både tre kasser OG en kjøkkenbenk full av flasker!

 

hqdefault

 

Ølbryggerfrue (med tilgjort, vennligsinnet stemme):

 

«Vennen min, kan du vær så snill å rydde bort de flaskene på kjøkkenet.»

 

Ølbrygger´n:

 

«Det skal jeg gjøre.»

 

Tre uker seinere…

 

CENSORED

 

Det slår likevel ikke dagen han stolt kom hjem med 300 flasker «som han fikk VELDIG billig».

 

13652865_10153503049396595_1563175794_n

 

Unnskyld, 300 BRUKTE OG UVASKEDE FLASKER!

 

giphy-facebook_s

 

Ølbrygger´n gikk godt i gang sjøl med å skylle flaskene. Og jeg så han stå der og jobbe og skylle, og jeg bare…

 

2015-01-06 09.34.49

 

Men så midt i prosessen blir jeg litt sånn…

 

aww_muffin

 

… og tilbyr meg å hjelpe til. Så da ble jeg stående der da – og skylle flasker.

 

greeneyes

 

Men jeg tenkte som så at da har han jo flasker en stund, i alle fall.

 

«Men de flaskene passer jo ikke til det brygget», og så har han «sett noen kule flasker som passer bedre til det brygget». Så da var det å spare på flasker. Og oppbevare enda flere flasker. Og å sette enda noen flasker til på vent.

 

whygod

 

Og enda ligger det tre sekker med gamle flasker fra i fjor på terrassen. «Men jeg skal fjerne dem altså, jeg lover.»

 

Og hvis ikke…

winteriscoming

 

— — — — — — — — — — — — — — — —

Følg Ølbryggerfrue på Facebook

Følg Ølbryggerfrue på Instagram

Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Elisabeth
Elisabeth
7 years ago

Guri malla hvor enig jeg er!!! Og ikke bare dette, hva med kompisene som stadig ringer på døra med øl mannen bare «må» prøve? 😛 eller når han sitter og kritiserer ølen jeg drikker (corona og sol som er «industriøl som ikke smaker noe»)

Stig Berntsen
Stig Berntsen
7 years ago

he he, der ble jeg «friskmeldt» igjen, her i huset 🙂

Annelie
Annelie
7 years ago

Åååå herrgud som jeg kjenner igjen alt du skriver?

Anette
Anette
7 years ago

Eller når han skal ha seg en tur på byen dagen før dere skal på ferie, og du tenker det får vel gå greit han må jo få gå ut med gutta, så lenge han kommer hjem i noenlunde tid, dere skal jo avgårde tidlig med fly og har en 1 åring som med vekslende hell vil sove om natten. Neeesten hjemme, så treffer han selvsagt naboen som også har boden full av øl, og da må de jo bare teste de siste bryggene utover nattetimene… Med andre ord det blir en super start på ferien dagen etter…

Svein
Svein
7 years ago

Knall bra skrevet ??

Fra en som brygger selv ?

Eirin Beate Åserud-Løvlid
Eirin Beate Åserud-Løvlid
7 years ago

Har også kasse med tomflasker på kjøkkenet, i kjelleren, på kjøkkenbenken… Flaks at han brygger verdens beste bringebærøl mellom de andre slagene-tror han tenker at det er lurt. ???

Stine
Stine
7 years ago

????
Her var det mye gjenkjennbart! ?