Hverdagsliv

Reisebrev fra Berlin – del 2

Tror det eller ei, men det var faktisk ikke bare øl på planen vår for oppholdet i Berlin. Byen har mye historie, og kontrasten mellom den moderne byen og en mindre lysbetont historie er stor. Begge deler er noe man bør får med seg når man først er der.

 

Dag to startet med frokostjakt, og sultne, utålmodige mager gjorde at den ble inntatt på:

 

kfc

 

Hey, er det ferie, så er det ferie. Og det var jo så himla praktisk at den lå rett ved nedgangen til hete-marerittet (a.k.a. U-Bahn), hvor vi skulle i etterkant. Første stopp var Kochstraße og Checkpoint Charlie. 

 

checkpoint1

 

checkpoint2

 

Dem hadde KFC der også, men vi stod over second breakfast.

 

checkpoint3

 

Istedet titta vi på rester av muren.

 

berlinmur

 

… og kjøpte en liten bit av den.

 

berlin_bit

 

Så bar det ned i hetetuba (a.k.a. U-Bahn) igjen, i retning Brandeburger Tor. «Ser her ja», sier jeg når den åpenbarte seg rett ved utgangen av tuben. «Hva da?», sier Ølbrygger´n og ser rett på serverdigheten.

 

dunno_e

 

N´ er søt da.

 

kiss

 

Vi måtte jo ta en selfie, sånn at n´ husker hvordan Brandenburger Tor ser ut til neste gang da.

 

brandenburger

 

Og jeg måtte seff bli fotografert på Platz des 18. März – siden jeg har bursdag den 18. mars.

 

18mars

 

Og bare for å ha gjort det, så tusla vi de få meterne bort til Reichstagsgebäude. I tilfelle du er like god i tysk som meg, så er det altså det tyske parlamentet.

 

parla

 

Og da sa jeg det jeg altså, at nå er det vel på tide med en øl? Egentlig var det en unnskyldning for å kunne bytte sko og hvile beina, men du veit, han var ikke akkurat vond å be.

 

branden_ol

 

Og for å dra multitaskinga til nye høyder, så kombinerte vi nyte-øl-og-bytte-sko med å planlegge reiseruten til neste destinasjon. Mitt håp var at vi skulle slippe glohaugen denna gangen (nei, det er faktisk ikke varmere i glohaugen enn på U-Bahn), men den gang ei.

 

ol_kart2

 

Vi måtte først med U-Bahn, så med S-Bahn og så med enda en U-Bahn. «Og derifra var det ikke langt å gå altså.»

 

mmm_hm

 

Vel, det hadde jo forsåvidt ikke vært sååååå langt, hadde det ikke vært for at han guida oss i helt motsatt retning et godt stykke først.

 

slam2_e

 

Og så begynte det å regne…

 

paraply

 

Sånn bortsett fra at vi ikke hadde paraply da…

 

Og så ville den ølen han drakk ut igjen… Så da øya mine fanga en liten plakat hvor det stod at ikke-gjester kunne låne toalettet for noen usle cent, så slo vi til. Men makan til trist sted skal man leite lenge etter, det var den bruneste av brune puber. Mens Ølbrygger´n gjorde sitt fornødne på et uforglemmelig skittent og nedtagga toalett, slo jeg meg ned ved et bord for å studere klientellet. «Sliten» dekker ikke verken interiør, de tre karene som halvsov ved bardisken eller «Gerda» som styrte skuta.

 

tragisk

 

Men Ølbrygger´n fikk i det minste tømt blæra, og med den sure røyklukta fortsatt sviende i nesa kunne vi traske videre i regnet for å finne Berlin Bier Shop. Etter langt om lenge, og lenger enn langt, så fant vi det.

 

biershop

 

Så da var det bare å ta på seg tålmodighetshatten min igjen da, gitt…

 

biershop4

 

biershop3

 

Om de hadde noe interessant øl der?

 

biershop2

 

Om de hadde kortautomat der? Nei.

 

Hadde Ølbrygger´n tenkt på å ta med seg kontanter?

 

whoops_e

 

Hvor lå nærmeste minibank?

 

tbanestasjon

 

slam2_e

 

Det var ikke anna råd enn å traske ut i regnet igjen, heeeeele veien tilbake til U-Bahn. Deretter var det å traske heeeele veien tilbake igjen til Bier-shoppen. I regnet. Og da var ærlig talt ikke Ølbryggerfrua særlig blid lenger.

 

angryangry

 

Om Ølbrygger´n bestilte taxi for å senke blodtrykket mitt – eller for å slippe å bære halve Bier Shop tilbake tilbake samme ruta én gang til, vites ikke. Men taxi ble det altså tilbake til hotellet. Der ble minibaren tømt – og fyllt opp med dagens fangst.

 

minibar

 

Men før de kunne nytes, så måtte trommene fylles opp med noe mer vettugt. Jeg rakk knapt å stille spørsmålet «Hva skal vi spise i dag», før slitne føtter fant svaret vegg-i-vegg med hotellet.

 

spareribs

 

Jeg sier aldri nei takk til spareribs. Godt var det også, og vi planla like godt å innta frokosten på samme sted dagen etter. Da smakte det derimot ikke særlig bra. Konklusjon er: dårlig mat smaker bedre etter å ha gått Turmstrasse – Berlin Bier Shop x 3 enn etter en god natts søvn.

 

justsayin2

 

Kvelden var ennå ung, så det ble både:

 

alexol

 

… og:

 

starbucks

 

… og en stopp på:

 

2013-06-24-donuts

 

Men da var vi både slitne og lei, og gikk like godt tilbake til hotellrommet for å nyte dagens smaksprøver. Men siden jeg, som kjent, ikke drikker øl, løp Ølbrygger´n resolutt ut for å hamstre inn noe drikkandes til meg også.

 

jack

 

grom

 

Rolig kveld på hotellrommet med:

 

minibar

 

… og:

 

jack

 

… og:

 

esp12

 

… og en aldri så liten:

 

pizzaparty_e

 

… fra roomservice er undervurdert!

 

Dag 3 starta altså med frokost på gårsdagens middagssted, og denne dagen var vi tre til bords. Ei venninne av frua bor i byen, og tok oss med på en liten guided tour i ekspressfart.

 

sightseeing

 

Det kom i det minste noen mer eller mindre snodige bilder ut av det.

 

ampel

 

Og vi fikk kjøpt både Ampelmann-paraply og Ampelmann-kjøleskapsmagnet. (For de som ikke kjenner til denna Ampelmannen, så er det lyssignalet på overgangsfelt i tidligere Øst-Tyskland).

 

Deretter ble det trikk videre, før ny lidelse i hetetuba (til Prinzenstraße). Det var litt kronglete å finne destinasjonen vår, men ved hjelp av Google maps og vår lokalkjente venn fant vi Biererei Berlin tilslutt.

 

bierbier

 

Hvis du noen gang har tenkt deg hit, så vær forberedt på et ganske slitent og lite trivelig område. Ifølge den lokalkjente er det ikke beste strøket å oppholde seg i heller. MEN: de hadde mye øl der. Nøgne Ø også, forresten, og da ble til og med Ølbryggerfrua litt stolt.

 

norks

 

Nevnte jeg at de hadde en del øl der?

 

bierbier2

bierbier3

 

paradise

 

Det ble også one for the road.

 

bierbier4

 

Deretter skjedde det noe überspennende, dere. Hold dere fast!

 

due

 

Ølbrygger´n så en BRUN due!

 

lolololol

 

Han ble så oppslukt i det at jeg kunne ikke la være å tenke på da han var hønsepasser for en ølbryggerkompis.

 

honsepasser

 

Anywho, klokka tikka og Stone Brewing hadde åpna. Det var bare å kaste seg rundt og komme seg avsted til Alt-Mariendorf igjen (jada, U-Bahn IGJEN). Med den tråkige gåturen friskt i minne, praiet Ølbrygger´n en taxi. Sjåføren overdrev ikke da han svarte «little bit» på spørsmålet om han kunne engelsk. Han hadde mye å si da, så det var bare å smile og le når det virket naturlig og ellers bare se veldig interessert ut i det han hadde å si.

 

stonestone

 

Ny date night. <3 De hadde like mye godt øl, og like mye god mat, som to dager tidligere.

 

stonestone2

 

Siden det var både kjøligere og fuktigere (i lufta altså) enn sist, ble deler av kvelden tilbrakt innendørs.

 

stonestone3

 

Før vi takket for oss hos Stone denne gangen, så måtte jo Ølbrygger´n få kjøpe med seg litt stæsj. Det ble noen bokser med øl, samt to flasker tappet direkte fra… eh… tappekran (jeg kan´ke sånt ølspråk jeg, as….). I tillegg ble det t-skjorte, hettegenser og skjerf. De hadde forskjellige klær der for både kvinner og menn. (Selv fikk jeg uventet en t-skjorte da vi kom tilbake til hotellet, for den han kjøpte til seg selv hadde DEN utringingen. Det va´kke mye pent…)

 

lolololol

 

Siden vi hadde litt å bære på, så spørte Ølbrygger´n om de kunne bestille en taxi for oss. Jeg skal innrømme at stemninga ikke var helt på topp hos meg på slutten der, for det tok lang tid å tappe det ølet. I tillegg måtte Ølbrygger´n lette på trykket igjen (mellom tapping av øl og betalingen for det), og det tok også sin tid. Jeg var litt bekymra for at den taxien ikke gadd å vente lenger, men prøv å si det til en Ølbrygger i go´form da…

 

flasker_stone

 

Så da vi endelig kom oss ut på plassen, så var det ingen taxi der. Ølbrygger´n insisterte på at vi skulle gå den i møte, og sjøl tenkte jeg at det kanskje var lurt å vente der vi var i tilfelle taxien ikke kom og de måtte ta en ny telefon. Men det ble til at vi begynte å gå. Og vi gikk. Og vi gikk. Men ingen taxi.

 

angry_e

 

Tilslutt var vi ute på hovedgata, og da var Ølbrygger´n skikkelig:

 

Blood Pressure words on a thermometer measuring your hypertension, with level rising past normal, elevated and danger to burst at maximum point

 

Så sur var´n at han insisterte på å stå der til det kom en annen taxi forbi som han kunne praie. Det føltes rimelig meningsløst siden det knapt var biler eller folk i nærheten.

 

tongue

 

Men når Ølbrygger´n har bestemt seg, så har´n bestemt seg. Jeg tør vedde på at han hadde stått der enda, hadde det ikke vært for at jeg tok saken (og ølflaska) i egne hender og begynte å gå. Den største ølflaska lå trygt forvart i min favn som en liten baby, og for hvert skritt tenkte jeg: «Ikke slipp den flaska nå, da er helvete løs».

 

flaske_stor

 

Det gikk bra det altså, også den biten som han bærte´n sjøl. Overraskende nok, for formen var jo litt så som så egentlig. Faktisk gikk det greit både på U-Bahn og S-Bahn også, og den lille biten til fots frem til hotellet. I dag står de til heder, ære og som et minne i stua.

 

flasker_hjemme

 

Men prosjektet pakke-ølkoffert-for-hjemreise, se det får jeg fortelle mer om en annen dag. Jaggu er det mye å fortelle fra en ølbryggerferie!

 

blink

 

PS:

 

Stone_tag

 

— — — — — — — — — — — — — — — —

Følg Ølbryggerfrue på Facebook

Følg Ølbryggerfrue på Instagram

Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Aave Nystein
Aave Nystein
7 years ago

Fantastisk historie…… Som vanlig?

Marit aka Morsan
Marit aka Morsan
7 years ago

Glimrende ????