Oppskrifter

Oppskrift: Meskemüsli

Jeg delte oppskriften på meskeknekk før i dag, og meskemüsli lager du nesten på samme måte med mye av de samme ingrediensene.

 

Müslien smaker godt både med melk og yogurt. Den er også god å spise som den er – et mye sunnere alternativ til chips og snacks.

2 dl mesk
2 dl hakkede mandler
2 dl hakkede valnøtter
2 dl solsikkefrø
2 dl gresskarkjerner
2 dl hele linfrø
2 dl sesamfrø
2 dl tørket kokos
2 dl vann
1 dl raps- eller olivenolje
1-2 ts salt
1 ts kanel eller kardemomme (kan sløyfes)

 

Ønsker du ikke å bruke nøtter, erstatter du dette med mer mesk eller frø.

 

 

TIPS:
Hvis du ikke orker å gå i gang med bakingen rett etter bryggingen, så kan mesken fint oppbevares i kjøleskapet til dagen etter. Den kan også fryses ned til senere. Fordel den da i posjonsposer og trykk det flatt i posen, så tiner det raskere når du skal bruke det.

 

 

Sett stekeovnen på 180 grader.

 

 

Hakk opp nøttene. Her kan du bruke en blender/foodprosessor, om du ikke liker hakkejobben. Selv foretrekker jeg litt chunky biter, så derfor hakker jeg med kniv.

 

 

Bland de hakkede nøttene sammen med frøene, salt og kanel/kardemomme i en stor bolle, og bland det godt sammen. Tilsett mesken, vannet og oljen, og bland godt.

 

 

Fordel massen i en langpanne dekt med bakepapir. Det kan bli litt søl og rusk underveis, så jeg pleier å dekke pannen med aluminiumsfolie før jeg legger i bakepapiret.

 

 

Sett brettet inn i ovnen i 15 minutter. Bruk en sleiv eller stekespade til å røre i massen, fra kanten og inn mot midten. Sett inn i ovnen igjen i 15 minutter, og rør en gang til. Dette gjør jeg 4 ganger, så ca en time alt i alt.

 

 

Pass på underveis så det ikke blir brent (kantene er mest utsatt), og senk evt temperaturen om nødvendig. Blandingen skal tørke, men ikke brennes!

 

Mens müslien steker, så har du god tid til å rydde opp etter deg på kjøkkenet.
Rydding er viktig.
Rydding er nesten viktigst.

Se bare her!

 

 

 

Vips – så er müslien ferdig!

 

La den stå og avkjøle seg i 30-45 minutter på benken, før du har den i en lufttett boks. Og ja, den lager litt lyd når den avkjøler seg. 😉

 

Et søtt lite müslitips:

Et tips jeg fant hos min (tidligere) navnesøster, Fotballfruen, er å strø sukrin eller vanlig sukker over blandingen før du setter den i ovnen (ikke rør det inn). Strø over et nytt dryss når du rører i müslien hvert 15. minutt. Dette gjør at nøttebitene blir glasserte. Har ikke prøvd det selv, så gi meg gjerne en tilbakemelding på hvordan det ble om du prøver det.

 

 

— — — — — — — — — — — — — — — —

Følg Ølbryggerfrue på Facebook

Følg Ølbryggerfrue på Instagram

 

Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
7 years ago

[…] Kommer senere i kveld på bloggen: Meskemüsli – knasende godt med yogurt eller melk! […]

Randi J Reidunsdatter
Randi J Reidunsdatter
4 years ago

God blanding, hadde også i store havregryn. Tips; bruk mye lavere varme (130 -150 grader) og lengre steketid, får en lysere og mer delikat blanding ?