Oppskrifter

Oppskrift: Knekkebrød med mask

Jeg er så inspirert om dagen, og har lyst til å bare koke, steke og bake dagen lang! Med mesk! Og øl!

 

 

Jeg tenker og planlegger og drømmer om hjemmelagde pølser, flattbrød, cookies og masse mer, og tenker at det blir en spennende og travel sommer. Nå har jeg gått til innkjøp av diverse bakeutstyr jeg trenger for å sette planene ut i livet, og har børsta støvet av takka min (som jeg fikk til jul for halvannet år siden… kremt). Så nå er det ingen unnskyldninger for å bare komme seg i gang!

 

 

Jeg kommer selvfølgelig til å dele med dere underveis. Men først: Meskeknekk!

 

 

Meskeknekk er altså knekkebrød bakt med mesk (eller mask blink). Disse smaker godt, er fyllt med masse sunne godsaker og metter godt i magen.

 

4 dl meskekorn
2 dl havregryn
3 dl sammalt hvete eller meskemel
1 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
2 dl gresskarfrø
1 dl linfrø (hele)
1 dl hakkede valnøtter (kan sløyfes, erstatt evt med 1 dl mer meskekorn)
1,5 ts salt
1 ss havsaltflak
7 dl vann (eller evt vørter)

 

Mesken bør være tørrest mulig. Er den veldig bløt, så kutt heller litt ned på vannet/vørteren du tilsetter. Jeg valgte å tørke mesken en times tid ved å legge det utover tørkepapir på benken.

 

 

TIPS:
Hvis du ikke orker å gå i gang med bakingen rett etter bryggingen, så kan mesken fint oppbevares i kjøleskapet til dagen etter. Den kan også fryses ned til senere. Fordel den da i posjonsposer og trykk det flatt i posen, så tiner det raskere når du skal bruke det.

 

 

 

Sett stekeovnen på 150 grader, varmluft.

 

Bland alt utenom vann/vørter i en stor bolle.

 

 

Tilsett vann/vørter og bland godt. Det kan virke som du har brukt for mye væske på dette stadiet, men har du fulgt oppskriften så er det riktig mengde.

 

 

Fordel massen på to stekebrett (dekt med bakepapir), og trykk det utover på brettet så det blir rette kanter. Det er veldig viktig at du får jevn tykkelse på hele massen, slik at det steker jevnt. Jeg bruker éngangshansker når jeg gjør dette, for å unngå at det kladder seg på hendene.

 

 

Dryss over havsaltflak. Dette kan selvsagt sløyfes, her gjelder smak og behag.

 

 

Sett brettene inn i ovnen. Etter 15 minutter tar du dem ut, og deler hvert brett opp i passelige biter med en pizzakniv.

 

 

Sett så brettene inn i ovnen igjen i ca 1 time og 10 minutter eller til de blir gylne.

 

Mens knekkisene steker, så har du god tid til å rydde opp etter deg på kjøkkenet.
Rydding er viktig.
Rydding er nesten viktigst.

 

Følg med på knekkebrødene i slutten av steketiden, og sjekk at de er stekt helt igjennom før du sier deg ferdig. Er de ikke det, så senk temperaturen til 100 grader og sett ovnsdøra på gløtt en stund. Et tips er å bytte om plasseringen av de to brettene halvveis i steketiden.

 

 

Avkjøl på rist, del opp bitene og legg de i en lufttett boks.

 

 

Kommer senere i kveld på bloggen: Meskemüsli – knasende godt med yogurt eller melk!

 

— — — — — — — — — — — — — — — —

Følg Ølbryggerfrue på Facebook

Følg Ølbryggerfrue på Instagram

 

Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Signyalv
Signyalv
6 years ago

Vi skal brygge igjen til uka, og da gleder jeg meg til å prøve denne oppskriften etterpå. Det er jo en kjempeide å bruke mesken i baking, tommel opp! Hvor mange plater med knekkebrød ble det av denne oppskriften?

trackback
6 years ago

[…] delte oppskriften på meskeknekk før i dag, og meskemüsli lager du nesten på samme måte med mye av de samme […]

trackback

[…] spesielt i Sverige, men det slår likevel ikke det man lager sjøl. Tidligere har jeg delt oppskriften på meskeknekk. Denne oppskriften har jeg brukt i mange år (da uten mesk), og jeg går periodevis litt lei. Andre […]

Kari Schou
Kari Schou
3 years ago

Hei.
Tusen takk for at du deler denne fantastiske oppskriften. Har laget den mange ganger og mannen min bruker knekkebrødene som snacks.

Alexander Aursland
Alexander Aursland
3 years ago

Takker for oppskrift! Kuttet gresskarkjerner og valnøtter og brukte mer solsikkekjerner og sesamfrø og da mer meskekorn. I tillegg hadde jeg to fedd hvitløk og en del flaket chilli. Kjørte første runde med tre brett, altså veldig tynne knekkebrød, dvs meskesnacks. Strødde en del malonsalt samt mye chilli, middels chilli og middels chilli og Provence-krydder. Alle tre snacks varianter ble veldig bra, men best med Provence krydder. I kveld er det to brett med knekkebrød, denne gang med tre fedd hvitløk og chilli flak. Ettersom dette skal bli knekkebrød så krydret jeg ikke mer enn det ut fra oppskriften. Blir… Read more »