Oppskrifter

Oppskrift: Viltskål – helt vilt godt!

Her i huset ELSKER vi finnbiff! Og når det gjelder det man elsker, så er man skeptisk til å gjøre noe forandringer. Likevel fikk jeg det for meg at jeg skulle prøve å lage dette med øl som ingrediens, og det angrer jeg virkelig ikke på – det smakte helt magisk!

 

 

Ølbrygger´n har døpt gryta for vilt-skål.

 

 

500 gr viltskav
2 stk løk
2 dl frosne erter
2-3 dl stout, brown ale, barleywine, pale ale eller bayer
(vi brukte pale ale)

1/2 dl matfløte
Et par skriver brunost (kan sløyfes)
Tyting (a.k.a. rørte tyttebær)
Salt og pepper

 

Tilbehør:
Rosenkål (evt brokkoli eller gulerøtter)
Potetmos (poteter, smør, salt, pepper og melk/matfløte)
eller ris

 

 

Brun viltskavet i ei gryte. Krydre med salt og pepper.

 

 

Del opp løkene i strimler. Nå er vi veldig glad i løk, men om du ikke er det samme så hold deg til én løk eller ingen løk i det hele tatt. 🙂 Stek så løken sammen med kjøttet et lite minutt.

 

 

Hell bittelitt vann i gryta, og la det koke ut et par minutter. Deretter tilsetter du ølen. Hvor mye du vil tilsette er egentlig opp til deg, men et par-tre dl holder.

 

 

 

Så tilsetter du erter, en teskje tyting og brunost. Krydre med salt og pepper.

 

 

La dette småputre en 10-minutters tid, så smakene får godgjort seg.

 

Mens dette putrer, så har du god tid til å rydde opp etter deg på kjøkkenet.
Rydding er viktig.
Rydding er nesten viktigst.

 

Tilslutt heller du i litt fløte, akkurat hvor mye kommer an på smak og behag. Server med ris eller potetmos.

 

Potetmos:

Skrell og del potetene i to, og kok de møre. Ikke tilsett salt i kokevannet!

 

 

Mos potetene.

 

 

Tilsett et par klædder med smør, salte godt, pepre litt og hell i litt melk eller matfløte. Du kan også gjerne ha i litt gressløk. Rør godt, og tilsett evt mer melk/fløte til den har konsistensen du ønsker.

 

 

Ris:
Atte det trur jeg nesten du klarer å finne ut av hvordan du skal koke sjøl, ass.

 

 

Rosenkål:
Jeg liker de frosne best, men du kan også bruke ferske. Ha de i en kjele med litt vann, salt og et par spiseskjeer smør, og sett på lokk. La det fosskoke et par minutter.

 

 

 

Kommer snart på bloggen: Meskeknekk og meskemüsli – rett og slett meskende digg!

 

— — — — — — — — — — — — — — — —

Følg Ølbryggerfrue på Facebook

Følg Ølbryggerfrue på Instagram

2
Leave a Reply

Hyggelig om du slenger inn en kommentar :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of
trackback

[…] først kommer det oppskrift på vilt-skål, og den vil du ikke gå glipp […]

trackback

[…] du fått med deg denne? Viltskål – helt vilt […]