Hverdagsliv

«Det smaker ikke øl»

At det ikke er så mye blogging for tida, betyr ikke at det har blitt mindre å skrive om. Let´s face it, jeg bor tross alt sammen med en ølbrygger.

Det blir på en måte aldri kjedelig, og en støter stadig på opplevelser som gjør at en bare…

eller i worst case:

For eksempel… Da gubben kom hjem fra ølsafari i Juniten, så hadde han jo vært søt og snill og kjøpt med reisegaver til meg.

Men atte altså…

Jeg er for all del glad i sjokkis jeg altså, men etter snart fire år sammen så har´n enda ikke fått med seg at jeg ikke liker øl, da el…???

Nei nei, seff gjør det ikke det! Det sier´n hver gang det! Ingenting verken smaker eller lukter øl for et innbarka og gjennomsyret humlehue!

For ei som ikke liker øl derimot, så smaker alt «som ikke smaker eller lukter øl» bare:

(Vel, bortsett fra Heady Topper-sjokkisen da, for den smakte faktisk litt godt)

Men ikke nok med det, gubben hadde slått til med en gave til!

Ikke nok med at resten av huset stinker øl – nå har´n fått det for seg at frua skal lukte:

… også. Atte atte atte:

På andre måter er det likevel godt å ha han hjemme igjen også. Som her om kvelden, da:

… plutselig ble så ivrig på noe under lenestolen. Jeg trodde det var biter av et tyggebein hun hadde dytta under der, men da jeg la meg ned på gulvet for å ta enn titt så lå det noe der som så ut som en bønne. Eller en kapers. Og jeg tenkte som så:

«Det har da aldri vært en eneste liten kapers innafor veggene i huset her.»

Så strakte jeg ut hånda under stolen for å nå det, og det lille nanosekunder rett før jeg tok opp «bønna» med to fingre, så tenkte jeg:

Og da fingrene tok i den geléaktige klumpen, gikk det opp for meg at:

Fyttirakkernlangtinnihelvetesfaenskap ass, større flått har jeg aldri sett!

Hvem den har sugd seg fast i, vites ikke. Men at den har meska seg på verten en god stund, se det var det ingen tvil om! Og det er i slike stunder disse mannfolka er gode å ha.

To minutter seinere var flåtten brent til døde! Mens frua fremdeles var litt sånn:

Mens andre ganger, da blir man som frue så stolt at man nesten holder på å sprekke! Og forrige helg, det var et slik øyeblikk. Ølbrygger´n stilte på Østfoldmesterskapet i hjemmebrygging med en New England IPA og en West Coast IPA.

Ølbryggerfruebror (a.k.a. Reklame-huset.no) stod for rollup, banner, flasketiketter og andre trykksaker – og ikke minst for moral støtte og heiegjeng – under arrangementet.

Og etter all kjærligheten som er lagt ned i de to bryggene, all bekymringen (og sist men ikke minst: all støtten fra hans søte fru), så bar det straka vegen til pallplassering!

New England IPAen vant andreplass hos proffdommerne, og New England IPAen og West Coast IPAen vant fjerde- og femteplass som publikumsfavoritt!

 

I god Westum-tradisjon så klarte´n likevel å kløne det til, da han i gledesrus reiv med seg hele banneren som hang på scenen under prisutdelingen.

Derfor har vi satt pokalen såpass høyt at den står relativt trygt for klumsen sjøl.

Nå som hverdagen er i gang igjen, så har blomstrene visna, gavekortene er oppbrukt på humle og pistol (av noe slag) og ølbrygger´n fortsetter i velkjent klumse-stil…

Enda godt det var den veien og ikke motsatt, det kunne fort blitt… flaut.

Men vi feirer litt fortsatt, på vårt vis.

Tilbake til forrige helg: Hva som stod på menyen her under Ølmesterskapshelga, det skal du få vite ganske snart. Og liker du øl, så er det virkelig noe du burde få med deg. Her snakker vi øldessert to die for!


 

Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Aave Nystein
Aave Nystein
6 years ago

Alltid en fornøyelse og les bloggen din. Liker og at du spriter opp med bilder. ???

Bård A
Bård A
6 years ago

Artig lesning 🙂

trackback
6 years ago

masters in education

Thanks for the marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you might be a great author.I will remember to bookmark your blog and will come back from now on. I want to encourage yourself to continue your great job, have a nice evening!